Zoeken
Niven Kunz - NIVEN 80/20

NIVEN 80/20

Niven Kunz

NIVEN 80/20

Niven Kunz

Bestel nu
Omschrijving

Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader.
80% groenten / 20% vlees of vis uit de sterrenkeuken van een groentefreak

Wat goed is, komt snel. Niven Kunz is nog maar net 33 jaar en al bijna 10 jaar in het bezit van een Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20-filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Vlees en vis beperkt hij tot het hoognodige. Niet alleen omdat hij dit beter vindt, vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt.

Het seizoen en het marktaanbod bepalen zijn menu en inspiratie haalt hij uit zijn eigen 'achtertuin': het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. En dan kom je dus op gerechten als kervelwortel met buikspek, soezen van zwarte olijf, peentartaar met coquille, snijboon á la Carbonara en macaron van rode biet, blauwe bes en pure chocolade.

Niven laat ook zien hoe je 80/20 breder kunt toepassen. Bijvoorbeeld door 80% biologisch te kopen en 20% gangbaar. Of 80% uit je eigen regio te halen en 20% van ver. In 70 recepten verdeeld over vijf hoofdstukken - vegetarisch, vlees, vis, schelp- en schaaldieren, vocktails en desserts - bewijst Niven dat koken met groenten in de hoofd- in plaats van bijrol álles behalve saai is. De recepten worden ondersteund door schitterende fotografie en gelardeerd met informatie over veelgebruikte ingrediënten, handige (presentatie)tips en suggesties voor bijpassende wijnen.

'Groenten zijn cool! In dit boek ga ik je laten zien waarom ik er zo trots op ben een groentefreak te zijn.' Niven Kunz

'Hij kwam De Librije binnen als schoffie, maar is nu eigenaar van zijn eigen succesvolle restaurant. Wij delen zijn passie voor gastronomie en zijn liefde voor groenten. Niven is altijd zichzelf gebleven, met zijn eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen. Dat waarderen wij enorm en wij zijn dan ook heel trots op hem!'- Jonnie en Thérèse Boer, De Librije***

Fragment

Auteur: Niven Kunz
Auteur

Edities & Details
Digitale download: NIVEN 80/20 - Niven Kunz
ISBN: 9789048827527
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 11-03-2015
Prijs: € 14,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 440 - Eten en drinken THEMA: Gerechten en gangen: salades en groenten THEMA: Koken/eten per ingrediënt: fruit en groenten THEMA: Gezond koken en koken met natuurlijke producten THEMA: Algemene kookkunst en recepten THEMA: Kookkunst / eten en drinken etc. THEMA: Vermageringskuren en diëten BISAC: COOKING / Methods / Professional
Meer boeken
Julius Jaspers - Kampeerkoken
Julius Jaspers
Janneke Vreugdenhil & Janneke Wittekoek - Hart
Janneke Vreugdenhil & Janneke Wittekoek
Bas Robben - Airfryer
Bas Robben
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: