Zoeken
Sheila Heti, Heidi Julavits & Leanne Shapton - Vrouwen & kleren

Vrouwen & kleren

Sheila Heti, Heidi Julavits & Leanne Shapton

Vrouwen & kleren

Sheila Heti, Heidi Julavits & Leanne Shapton

Bestel nu
Omschrijving

Wat gebeurt er als je ruim zeshonderd vrouwen een enquête laat beantwoorden over kleding? Het antwoord is Vrouwen & kleren; een volstrekt uniek boek, in essentie een gesprek met honderden vrouwen van alle nationaliteiten - beroemd en anoniem, gelovig en ongelovig, getrouwd en single, jong en oud - over kleding en de manier waarop die je leven definieert en vormgeeft.
Het begon allemaal met een enquête, opgesteld door Sheila Heti, Heidi Julavits en Leanne Shapton. Vijftig vragen die vrouwen moeten aanmoedigen dieper over hun persoonlijke stijl na te denken. De vragen gingen naar meer dan zeshonderd vrouwen toe, onder wie schrijfsters, activistes, actrices en beeldend kunstenaressen als Cindy Sherman, Kim Gordon, Kalpona Akter, Sarah Nicole Prickett, Tavi Gevinson, Miranda July, Sasha Grey, Lena Dunham en Molly Ringwald. En zij antwoordden met foto's, interviews, persoonlijke getuigenissen en illustraties. In deze Nederlandse editie zijn bijdragen toegevoegd van onder anderen Neelie Kroes, Isabelle Beernaert, Daphne Deckers, Gerdi Verbeet, Grietje Braaksma, Igone de Jongh en Evi Hanssen.
Het resultaat is een prachtig, rijk geïllustreerd en afwisselend boek geworden, een intiem kijkje achter de schermen van de vrouwelijke stijl. Vrouwen & kleren laat zien dat zelfs de meest elementaire kledingkeuze zelfvertrouwen kan geven, het verband tussen uiterlijk en innerlijk laat zien, uiting geeft aan waarden en politieke overtuigingen, de band met de omgeving versterkt en als harnas of vermomming dient. Kleren zijn de instrumenten die we gebruiken om onszelf opnieuw uit te vinden en de blik van anderen te beïnvloeden.
Vrouwen & kleren laat de complexiteit van kledingkeuzes zien en openbaart de soms grappige, soms vreemde, maar altijd veelzeggende impulsen achter het dagelijkse aankleedritueel. Een briljante, unieke verkenning van de vragen die we onszelf elke dag bij het aankleden stellen, met antwoorden van meer dan zeshonderd vrouwen.

Fragment

Auteur: Sheila Heti
Auteur

Edities & Details
Paperback: Vrouwen & kleren - Sheila Heti, Heidi Julavits & Leanne Shapton
ISBN: 9789048826186
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 16-09-2015
Prijs: € 25,00
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Digitale download: Vrouwen & kleren - Sheila Heti, Heidi Julavits & Leanne Shapton
ISBN: 9789048826193
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-09-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep NUR: 452 - Mode THEMA: Modegidsen en stijlgidsen THEMA: Mode en textiel THEMA: Literaire essays BISAC: LITERARY COLLECTIONS / Essays BISAC: DESIGN / Fashion & Accessories BISAC: SELF-HELP / Fashion & Style
Meer boeken
Catherine Kosters en Elspeth Jenkins - Persona non Prada
Catherine Kosters en Elspeth Jenkins

In Persona non Prada geven antihelden en modejournalistes Catherine en Elspeth een antwoord op de vraag die hen het vaakst gesteld wordt: hoe maak je het in de modewereld? Ze doen dat aan de hand va...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: