Zoeken
Neil MacGregor - Shakespeare's rusteloze wereld

Shakespeare's rusteloze wereld

Neil MacGregor

Shakespeare's rusteloze wereld

Neil MacGregor

Bestel nu
Omschrijving

Vierhonderd jaar na Shakespeare's dood komt diens wereld en die van zijn tijdgenoten tot leven in een briljant en fascinerend boek. William Shakespeare leefde in een beslissende periode in de wereldgeschiedenis. Met de ontdekking van de Nieuwe Wereld had zich voor Europa opeens een heel andere, onmetelijke horizon aangediend. Nieuwe uitvindingen hadden lang gekoesterde zekerheden aan het wankelen gebracht. Voor de meeste mensen in Europa was het in alle opzichten een revolutionaire maar onzekere periode.
Met welke hoop en verwachting gingen de Londenaren aan het eind van de 16e eeuw naar de stukken van Shakespeare kijken? Waaraan dachten ze? Wat bezorgde hen vreugde? Wat boezemde hen angst in? Wat betekende het om te leven in een wereld die zo radicaal anders was geworden dan de wereld die hun ouders hadden gekend?
In Shakepeare's rusteloze wereld vertelt Neil MacGregor de fascinerende verhalen die schuilgaan achter twintig objecten uit Shakespeare's wereld - en die van zijn tijdgenoten en toeschouwers. De objecten variëren van kostbare schatten tot doodeenvoudige gebruiksvoorwerpen. Maar elk voorwerp stelt de auteur in staat om de
grote thema's van de eeuw van Shakespeare te belichten: de globalisering, de reformatie, de pest, de Islam, de wetenschap, de magie en vele andere.
MacGregor verweeft ook Shakespeare's eigen woorden en teksten in zijn verhalen om zo duidelijk te maken wat Shakepeare's ideeën waren over religie, identiteit, Engeland, de wereld en de menselijke natuur. Het resultaat is een even briljant als verrassend portret van William Shakespeare's gevaarlijke en dynamische wereld.

Fragment

Auteur: Neil MacGregor
Auteur

Neil MacGregor was van 2002 tot en met 2015 directeur van het British Museum. Daarvoor was hij vijftien jaar lang directeur van de National Gallery in Londen. Voor Duitsland ontving hij de Friedrich-Gundolf-Preis, de Goethe-Medaille en de Deutsche Nationalpreis en in Engeland de Nayef Al-Rodhan Prize for Transcultural Understanding. Ook schreef hij Een geschiedenis van de wereld in 100 voorwerpen, dat behoort tot de bestverkochte boeken van Penguin Press aller tijden. Sinds januari 2016 staat Neil MacGregor aan het hoofd van de oprichtingscommissie van het Humboldtforum in Berlijn.

Edities & Details
Digitale download: Shakespeare's rusteloze wereld - Neil MacGregor
ISBN: 9789048831180
Uitgave: Digitale download
Status: Niet op voorraad
Datum: 09-03-2016
Prijs: € 7,49
Omvang: 336 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: Pon Ruiter NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Biografie: literair THEMA: Kunstgeschiedenis BISAC: ART / History / General BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Literary
Meer boeken
Max Hastings - De Koreaanse Oorlog
Max Hastings
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: