Zoeken
A.C. Grayling - De tijd van het genie

De tijd van het genie

A.C. Grayling

De tijd van het genie

A.C. Grayling

Bestel nu
Omschrijving

De zeventiende eeuw behoort tot de belangrijkste en meest bewogen perioden uit de westerse geschiedenis: het tijdperk van geniale denkers als Descartes, Spinoza, Newton en Hugo de Groot, waarin de wetenschap voorgoed veranderde, rede de overhand kreeg over traditie, de rechten van het individu werden erkend en het menselijk denken een nieuwe, beslissende ontwikkeling doormaakte.
Van dit wonderbaarlijke tijdperk in onze geschiedenis maakt A.C. Grayling in dit boek een briljante reconstructie en hij wekt de belangrijkste vertegenwoordigers van de zeventiende-eeuwse intelligentsia opnieuw tot leven: de grootheden op het gebied van wetenschap, recht, literatuur, filosofie, muziek - Shakespeare, Monteverdi, Galilei, Rembrandt, Locke, Newton, Vermeer, Hobbes, Milton, Cervantes en vele anderen.
Met De tijd van het genie heeft Grayling, befaamd historicus en filosoof, een sprankelende kroniek afgeleverd van een door oorlogen geteisterde episode, waarin Spanje en het Heilige Romeinse Rijk in verval raakten - en waaruit Engeland en De Nederlanden als supermachten oprezen. En waarin kunst, wetenschap en literatuur bloeiden als nooit tevoren.

Fragment

Auteur: A.C. Grayling
Auteur

Edities & Details
Digitale download: De tijd van het genie - A.C. Grayling
ISBN: 9789048832767
Uitgave: Digitale download
Status: Niet op voorraad
Datum: 06-04-2016
Prijs: € 4,99
Omvang: 400 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Geschiedenis van de wetenschap THEMA: Europese geschiedenis: Renaissance THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Europa BISAC: HISTORY / Europe / Renaissance BISAC: HISTORY / Europe / General BISAC: SCIENCE / History
Meer boeken
Niall Ferguson - Het belang van geld
Niall Ferguson
Max Hastings - Operatie Chastise
Max Hastings
Neal Bascomb - De wintervesting
Neal Bascomb
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: