Zoeken
Vincent van Gogh - Ik heb een vuur in mij

Ik heb een vuur in mij

Vincent van Gogh

Ik heb een vuur in mij

Vincent van Gogh

Bestel nu
Omschrijving

Vincent van Gogh was behalve een baanbrekend kunstenaar ook een begenadigd schrijver. De honderden brieven die hij aan zijn broer Theo en aan kunstenaarsvrienden als Paul Gauguin en Émile Bernard schreef, zijn een niets verhullend commentaar op zijn leven en kunstenaarschap. Tegelijkertijd hielp het schrijven hem zijn gedachten te ontwikkelen: schrijven als vorm van denken - over kunst, leven, literatuur, schildertechniek en artistieke ambities. Over voortdurende strijd en gering succes; over vertwijfeling en ziekte.

Het observatievermogen van Van Gogh en zijn scherpe analyse van mensen en omstandigheden gaan gepaard met een sterk taalgevoel en trefzekere formuleringen. Hij schreef recht uit het hart, ongepolijst en eerlijk. Vrijblijvendheid was voor Van Gogh een doodzonde en net als in zijn kunst staat er bij het schrijven altijd iets op het spel. Door die gedrevenheid behoren zijn brieven tot de meest aangrijpende kunstenaarscorrespondenties uit de wereldliteratuur.

Fragment

Edities & Details
Digitale download: Ik heb een vuur in mij - Vincent van Gogh
ISBN: 9789048837106
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 06-09-2016
Prijs: € 14,99
Omvang: 1024 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep NUR: 640 - Kunst THEMA: Dagboeken, brieven en tijdschriften THEMA: Biografie: algemeen THEMA: Individuele architecten en architectenbureaus THEMA: Individuele fotografen THEMA: Individuele kunstenaars, kunstmonografieën THEMA: Kunstgeschiedenis THEMA: Kunst: algemene onderwerpen BISAC: ART / History / General BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Artists, Architects, Photographers BISAC: LITERARY COLLECTIONS / Letters
Meer boeken
Dieuwke Wynia & Pieter Eckhardt - DWDD Pop-Up museum
Dieuwke Wynia & Pieter Eckhardt
Niels Shoe Meulman - Shoe Is My Middle Name
Niels Shoe Meulman
Vincent van Gogh - De kunst van het woord
Vincent van Gogh
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: