Zoeken
Sven Beckert - Katoen

Katoen

Sven Beckert

Katoen

Sven Beckert

Bestel nu
Omschrijving

Welke goederen drijven de wereldgeschiedenis? Suiker was de spil van de achttiende eeuw, terwijl de economie van de twintigste en eenentwintigste eeuw grotendeels lijkt te worden gestuurd door olie. In zijn belangrijke nieuwe boek Katoen, de opkomst van de moderne wereldeconomie stelt historicus Sven Beckert in een even uitgebreide als kleurrijke geschiedschrijving dat katoen de drijvende kracht achter de industriële revolutie van de negentiende eeuw is geweest.

De welvaart in de katoenindustrie hing nauw samen met de opkomst van het moderne kapitalisme. De grote winst die met deze grondstof te behalen viel, zorgde voor een continue strijd tussen slaven, planters, handelslieden, politici, arbeiders en fabrikanten. De handel zorgde voor grote welvaartsgroei, maar ook voor stuitende economische ongelijkheid. Zo kreeg het kapitalisme door de katoenindustrie in zeer korte periode een heel ander gezicht. Sven Beckert laat op briljante en caleidoscopische wijze zien hoe tekenend deze omwenteling is geweest voor de wereld waarin we nu leven.

Fragment

Quotes
The Washington Post
'Met Katoen bewijst Sven Beckert dat hij een van de belangrijkste historici van deze generatie is.'
The Nation
'Een meesterwerk van een begenadigd historicus.'
De volkskrant
'Een van de opmerkelijkste boeken over economische geschiedenis van het afgelopen jaar.'
Newsday
'Even gewichtig als briljant... Katoen is een van de beste non-fictieboeken van dit jaar.'
Trouw
'Dit boek imponeert door de manier waarop het met gedegen kennis, veel overzicht en een goed vermogen tot analyse de grotere verbanden blootlegt. Aan de hand van katoen laat de auteur zien hoe de kleine telers en arbeiders waren - en zijn - overgeleverd aan de nukken van het grote bedrijfsleven dat productie met redelijk gemak naar elders kan verplaatsen.'
Auteur: Sven Beckert
Auteur

Sven Beckert is Laird Bell professor Amerikaanse geschiedenis aan Harvard University. Beckert behaalde zijn PhD aan Columbia University, en schreef uitvoerige studies over de economische, sociale en politieke geschiedenis van het kapitalisme. Katoen werd in 2015 bekroond met de prestigieuze Bancroft Prize, en stond op de shortlist van de Pulitzer Prize.

Edities & Details
Digitale download: Katoen - Sven Beckert
ISBN: 9789048834617
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 12-09-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 768 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Landbouw en teelt THEMA: Sociale en culturele geschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Politieke economie BISAC: HISTORY / Social History BISAC: POLITICAL SCIENCE / Political Economy BISAC: TECHNOLOGY & ENGINEERING / Agriculture / General
Meer boeken
Max Hastings - Vietnam
Max Hastings
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs - De grafdelvers
Rüdiger Barth en Hauke Friederichs
Max Hastings - Catastrofe
Max Hastings
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: