Zoeken
Karolien Berkvens - Het uur van Zimmerman

Het uur van Zimmerman

Karolien Berkvens

Het uur van Zimmerman

Karolien Berkvens

Bestel nu
Omschrijving

Loet Zimmerman denkt in acht blokken van vijftig minuten. Hij heeft veertig jaar als roostermaker op een middelbare school gewerkt en gaat met pensioen. Op de avond van zijn afscheid berooft een jongen hem van zijn horloge. Deze gebeurtenis werpt zijn gestructureerde bestaan omver en voert hem terug naar een weggestopt verdriet: het verlies van zijn vrouw Lucy. Zimmerman raakt ervan overtuigd dat zijn overvaller het nog steeds op hem gemunt heeft. Als zijn zoon noch de politie hem wil helpen, ziet hij zich genoodzaakt het heft in eigen handen te nemen. Het uur van Zimmerman is een verhaal over een man die door een ongelukkige samenloop van omstandigheden gedwongen wordt om een verlies onder ogen te zien dat hij altijd zorgvuldig heeft weten weg te drukken.

Fragment

Auteur: Karolien Berkvens
Auteur

Karolien Berkvens (1986) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 verscheen haar debuut Het uur van Zimmerman, dat genomineerd werd voor de Dioraphte Literatour Prijs en in het Duits werd vertaald. Ze is zweiheimisch en woont afwisselend in Berlijn en Amsterdam.

Edities & Details
Paperback: Het uur van Zimmerman - Karolien Berkvens
ISBN: 9789048840526
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 18-04-2017
Prijs: € 21,99

Bestel

Digitale download: Het uur van Zimmerman - Karolien Berkvens
ISBN: 9789048821563
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 21-09-2015
Prijs: € 8,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Lisanne De Gendt - Kruisbestuiving
Lisanne De Gendt
Daniël Vis - Een woelend lichaam
Daniël Vis
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: