Zoeken
Mary Shelley - Frankenstein

Frankenstein

Mary Shelley

Frankenstein

Mary Shelley

Bestel nu
Omschrijving

Op haar negentiende schreef Mary Shelley (1797-1851) haar meesterwerk Frankenstein. Het verhaal, door Shelley bedacht tijdens een avond met vrienden, werd een van de grootste gothic novels allertijden. Het monster van Frankenstein verwierf een eigen plaats in de beeldcultuur.
Victor Frankenstein gaat studeren in Duitsland en begint te experimenteren met menselijke overblijfselen. Tot zijn grote verbazing komt het gruwelijke schepsel tot leven. In paniek vlucht Frankenstein weg uit zijn laboratorium. Als hij terugkomt, is het monster verdwenen. Na jarenlang niks meer te hebben vernomen, bereikt Frankenstein het nieuws dat zijn broer is vermoord. De meid Justine wordt verdacht van de moord, maar Frankenstein is ervan overtuigd dat het monster dit op zijn geweten heeft en gaat hem achterna.

Auteur: Mary Shelley
Auteur

Mary Shelley (1797-1851) leidde een tragisch leven, met het verlies van drie kinderen en een man (de dichter Percy Bysshe Shelley) die op dertigjarige leeftijd verdronk. Ze beheerde diens literaire nalaten-schap, schreef meerdere biografische essays en in totaal vijf romans, waarvan Frankenstein verreweg de beroemdste is.

Edities & Details
Paperback: Frankenstein - Mary Shelley
ISBN: 9789049911805
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 19-06-2017
Prijs: € 14,99
Omvang: 180 pagina's

Bestel

Digitale download: Frankenstein - Mary Shelley
ISBN: 9789049912208
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 19-06-2017
Prijs: € 4,99
Omvang: 180 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books NUR: 335 - Griezel- en spookverhalen, horror THEMA: Sciencefiction THEMA: Horror en bovennatuurlijke fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Gothic BISAC: FICTION / Horror BISAC: FICTION / Science Fiction / General
Meer boeken
Edgar Allan Poe - Het complete proza - deel 4
Edgar Allan Poe
Edgar Allan Poe - Het complete proza - deel 2
Edgar Allan Poe
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: