Zoeken
Philippe Moureaux - De waarheid over Molenbeek

De waarheid over Molenbeek

Philippe Moureaux

De waarheid over Molenbeek

Philippe Moureaux

Bestel nu
Omschrijving

Sinds de tragische terreuraanslagen in Parijs op 13 november van vorig jaar staat Molenbeek volop in de belangstelling. De Brusselse gemeente werd plots wereldberoemd door de betrokkenheid van extremisten uit Molenbeek bij de aanslagen. 'Een broeihaard voor moslimterrorisme', zo werd Molenbeek bestempeld. Philippe Moureaux, die tot oktober 2012 burgemeester van Molenbeek was, werd vaak aansprakelijk gesteld. Men verweet hem dat hij te weinig had gedaan om de radicalisering in zijn gemeente terug te dringen.

In zijn boek schetst Philippe Moureaux een verhelderend beeld op deze zaak, weerlegt hij de beschuldigingen met feitelijke argumenten. 'Ik voel mij gekwetst, maar ik blijf overeind staan.' Met revelerende elementen en nieuwe getuigenissen analyseert hij kritisch het succes van het jihadisme in Molenbeek. Hij verzet zich tegen de stemmingmakerij die een hele populatie wil stigmatiseren, want ook de overgrote meerderheid in Molenbeek veroordeelt de terreur in Parijs. Dit boek is essentieel en noodzakelijk om het brandend actuele debat over radicalisering in onze samenleving beter te begrijpen.

Fragment

Quotes
De Tijd
'De oud-burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux [...] blikt terug op de nasleep van de aanslagen en op de kritiek op Molenbeek.'
Auteur: Philippe Moureaux
Auteur

Philippe Moureaux (1939) is doctor in de Letteren en de Wijsbegeerte, historicus en professor emeritus aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Als politicus voor de Parti Socialiste (PS) was hij volksvertegenwoordiger, senator, federaal minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen, Justitie en Sociale Zaken en minister-president van de Executieve van de Franse Gemeenschap. Na zijn ministeriële carrière was hij twintig jaar burgemeester van Molenbeek.

Edities & Details
Paperback: De waarheid over Molenbeek - Philippe Moureaux
ISBN: 9789492626837
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 29-01-2018
Prijs: € 23,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Paperback: De waarheid over Molenbeek - Philippe Moureaux
ISBN: 9789492159700
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 21-04-2016
Prijs: € 19,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: De waarheid over Molenbeek - Philippe Moureaux
ISBN: 9789492159717
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 21-04-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Horizon NUR: 689 - Oorlog en vrede THEMA: Terrorisme, gewapende strijd THEMA: Politieke ideologieën THEMA: Samenleving en cultuur: algemeen THEMA: Brussel BISAC: HISTORY / Europe / General BISAC: POLITICAL SCIENCE / Political Ideologies / Radicalism
Meer boeken
Pieter Serrien - In opstand!
Pieter Serrien
Robert Cowley - De Eerste Slag om Ieper
Robert Cowley
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: