Zoeken
Johan Op de Beeck - Het hart van Napoleon

Het hart van Napoleon

Johan Op de Beeck

Het hart van Napoleon

Johan Op de Beeck

Bestel nu
Omschrijving

Langs de ophefmakende weg die Napoleon zich door de geschiedenis gebaand heeft, loopt nog een ander, meer verscholen pad. Daarop bevinden zich de vrouwen die een eindweegs de keizer vergezelden, in de marge van zijn wonderlijke bestaan.

Meest legendarisch is Joséphine de Beauharnais, zijn eerste vrouw en de liefde van zijn leven. Maar
keizerin Joséphine moest wijken voor het politieke huwelijk van Napoleon met Marie-Louise van Oostenrijk, die hem een troonopvolger schonk. Daarnaast kende Napoleon ontelbare minnaressen en verwekte hij verscheidene buitenechtelijke kinderen. Niet zelden hadden zijn seksuele escapades een politiek tintje.

Al deze vrouwen waren op hun manier van uitzonderlijk belang. Zij hebben mee het grote verhaal gemaakt. Zo is de saga van Napoleon er ook een van vorstinnen en maîtresses, van emoties en verlangens. Zaken van het hart. Al was er in zijn hart vaak meer plaats voor grote idealen en politieke doelen. Had Napoleon wel een hart?

In zijn onnavolgbare stijl legt meesterverteller en eminent Napoleon-kenner Johan op de Beeck het buitensporige liefdesleven van de Franse keizer bloot. Dit meeslepende verhaal, doordrenkt met turbulente passie en politieke intriges, werpt een verhelderend beeld op Napoleon, een van de belangrijkste historische figuren.

Fragment

Quotes
De Standaard der Letteren
'Op de Beeck zet de geschiedenis levendig in scène, zonder dat hij daarvoor de pikanterieën hoeft te overdrijven.'
Het Laatste Nieuws
'Op de Beeck vertelt er weerom heel boeiend en meeslepend over,met als resultaat een historische pageturner vol politieke intriges en turbulente passie.'
CDR
Auteur: Johan Op de Beeck
Auteur

Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Over de Franse geschiedenis schreef hij de bestseller De Zonnekoning (2018), het tweedelige De Franse Revolutie (2022) en vijf bejubelde boeken over het napoleontische tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), de tweedelige biografie Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Ook Het verlies van België (2015) en Leopold II (2020) over de Belgische geschiedenis kenden een enorm succes. Tevens schreef hij twee historische thrillers: Het complot van Laken (2019) en De staatsvijand (2021).

Edities & Details
Paperback: Het hart van Napoleon - Johan Op de Beeck
ISBN: 9789492626899
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 14-05-2018
Prijs: € 29,99
Omvang: 502 pagina's

Bestel

Gebonden: Het hart van Napoleon - Johan Op de Beeck
ISBN: 9789492159564
Uitgave: Gebonden
Status: Niet beschikbaar
Datum: 15-09-2016
Prijs: € 29,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Digitale download: Het hart van Napoleon - Johan Op de Beeck
ISBN: 9789492159571
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-09-2016
Prijs: € 12,99
Omvang: 384 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Horizon NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: Europa THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Politieke leiders en leiderschap THEMA: Verhalend thema: politiek THEMA: Historische romantiek THEMA: Late 18e eeuw ca. 1750 tot ca. 1799 BISAC: HISTORY / Europe / France
Nieuws
Boekenbeurs: signeersessies

Boekenbeurs: signeersessies

Vanaf 31 oktober is het weer zover: Boekenbeurs! Dan kunnen alle boekenliefhebbers 12 dagen lang hun hartje ophalen in Antwerp Expo. Lees meer »

Meer boeken
Max Hastings - De afgrond
Max Hastings
Neil MacGregor - Leven met goden
Neil MacGregor
Max Hastings - Operatie Pedestal
Max Hastings
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: