Zoeken
André De Vries - Vlaanderen

Vlaanderen

André De Vries

Vlaanderen

André De Vries

Bestel nu
Omschrijving

Andre de Vries exploreert de vele culturele hoogtepunten van Vlaanderen, zowel stedelijk als landelijk, om zo het unieke karakter van de regio bloot te leggen. Via historisch belangrijke steden als Gent, Antwerpen en Brugge, ontrafelt hij de ontwikkeling van een stadscultuur gebaseerd op zowel handel als ideeën, waarbij religie niet zelden een cruciale rol speelde. Bij het beschouwen van het Vlaamse platteland, belicht hij het belang van festivals en folklore, onze voorliefde voor lekker eten en plezier, in de overleving van een sterke lokale identiteit.
Deze unieke culturele geschiedenis van Vlaanderen werd gepubliceerd in het Engels bij Signal Books/Oxford University Press en verschijnt nu voor het eerst - en eindelijk - in het Nederlands.

Fragment

Auteur: André De Vries
Auteur

André De Vries heeft Gentse roots, maar woont en werkt in Oxford als schrijver en vertaler. Hij is tevens de auteur van Brussels, A Cultural and Literary History. De culturele geschiedenis van Vlaanderen is zijn grote passie.

Edities & Details
Paperback: Vlaanderen - André De Vries
ISBN: 9789492626943
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 29-05-2018
Prijs: € 31,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: Vlaanderen - André De Vries
ISBN: 9789492159755
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 09-12-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Horizon NUR: 694 - Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis NUR: 688 - Vaderlandse geschiedenis THEMA: Samenleving en cultuur: algemeen THEMA: Biografie: algemeen THEMA: Vlaanderen THEMA: Geschiedenis: specifieke gebeurtenissen en onderwerpen BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Cultural Heritage
Meer boeken
Huib Stam - Haring
Huib Stam
Pieter Serrien - Elke dag angst
Pieter Serrien
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: