Zoeken
Robert van Gulik - Het Chinese lakscherm

Het Chinese lakscherm

Robert van Gulik

Het Chinese lakscherm

Robert van Gulik

Bestel nu
Omschrijving

Robert van Gulik baseerde zijn beroemde personage rechter Tie op de historische magistraat Di Renjie, die in de T’ang-dynastie van het oude China leefde (630-700 na Chr.). Als magistraat was hij niet alleen rechter, maar tegelijkertijd ook stadsbestuurder en hoofd van de politie. In deze positie loste hij als meester-detective een aantal ingewikkelde moordzaken op scherpzinnige wijze op.

Rechter Tie, in gezelschap van zijn trouwe assistent Tsjiao-Tai, geniet van een paar dagen vakantie in een ander district. Ondanks zijn vakantie is Tie echter al snel verwikkeld in de vermeende zelfmoord van een zijdehandelaar, de oplichterij van een bankier en de moord op de echtgenote van zijn collega-magistraat. Tijdens zijn onderzoek laat hij zich in met een kreupele misdadiger, logeert hij bij het plaatselijke bedelaarsgilde en verblijft hij in een duur bordeel.

Auteur: Robert van Gulik
Auteur

Robert van Gulik (1910-1967) was sinoloog, diplomaat en schrijver. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Nederlands-Indië door. Dit wakkerde een levenslange belangstelling voor oosterse culturen aan. Van Gulik bekleedde gedurende zijn loopbaan een aantal posten in het Verre Oosten. Hij werd wereldberoemd met zijn Rechter Tie-serie, waarvan de eerste in 1958 verscheen en die tot op de dag van vandaag wereldwijd te koop zijn.

Edities & Details
Paperback: Het Chinese lakscherm - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930288
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 30-09-2015
Prijs: € 19,99
Omvang: 170 pagina's

Bestel

Digitale download: Het Chinese lakscherm - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930455
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-09-2015
Prijs: € 1,99
Omvang: 170 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books Serie: Rechter Tie NUR: 331 - Detectives THEMA: Misdaad en mysteriefictie BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General
Meer boeken
Sophie Hannah - De monogram moorden
Sophie Hannah
Robert van Gulik - De parel van de keizer
Robert van Gulik
Volker Kutscher - Schaduw over Berlijn
Volker Kutscher
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: