Zoeken
In september verschijnt bij Lebowski:  'Mevrouw' van Valérie Lempereur
Bestsellerauteur Valérie Lempereur vertelt haar eigen verhaal in een autobiografische roman

In september verschijnt bij Lebowski: 'Mevrouw' van Valérie Lempereur

Gepubliceerd op 10 mei, 2022 om 11:28

Valérie Lempereur is een vrouw die geleefd heeft en die geschreven heeft. Altijd bijzondere verhalen, vaak over beschadigde mensen. Misschien omdat ze dat zelf ook is.

Leven en schrijven deed ze vol lef en doorzettingsvermogen, maar ook vol angst. Omdat ze in een tijd opgroeide waarin er nog geen ruimte was voor vrouwen zoals zij. Omdat ze 'ontmaskerd' zou kunnen worden. En dat gebeurde ook, keer op keer. Het was Valérie tegen de wereld.
 

Mevrouw is er omdat Valérie niet meer bang is. Om te laten zien hoe we omgingen met mensen die niet in bedachte hokjes passen. Het is tijd voor haar verhaal

En zo gebeurde het dat ik op mijn achttiende, elf jaar nadat de kinderbescherming mij onder toezicht had laten plaatsen en mijn ouders plechtig had beloofd goed voor me te zorgen, praktisch analfabeet, zonder enige opleiding, met de overtuiging dat ik in het verkeerde lichaam zat opgesloten, met een treinkaartje, zeven gulden vijftig en een vuilniszak afgedragen kleding, berooid terugkeerde naar de plek waar ik op mijn zevende was weggehaald.

Auteurs
Auteur: Valérie Lempereur

Valérie Lempereur is schrijfster en schreef grote interviews voor entertainmentbladen. Zo schreef ze o.a. voor De Telegraaf en Nieuwe Revu en had ze columns in het AD, Het Parool en Libelle. Ook schreef ze toonaangevende stukken voor Het Laatste Nieuws en bracht ze onthullende reportages uit in Nederland en België. Onder een pseudoniem schreef ze Achter het raam op de wallen en de bestseller De meisjes van mevrouw de Wit. Ze schreef twee boeken over criminele organisatie De bende van Venlo. Lempereur was co-auteur van Mathilde & Co: de familie d'Ambras, over de koningin van België. Ze schreef dit boek met medewerking van de koninklijke familie. Mevrouw is gebaseerd op haar eigen verha...

Boeken
Valerie Lempereur - Mevrouw
Valerie Lempereur

Bestsellerauteur Valérie Lempereur vertelt haar eigen verhaal in een autobiografische roman

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: